Informatie

De Oldtimerdag in Vianen is één van de grootste oldtimerevenementen in ons land. Ieder jaar komen ruim 350 unieke voertuigen in prachtige ouderwetse kleuren met hun trotse eigenaren naar Vianen. Zeldzame voertuigen van oude merken in allerlei types. De diversiteit in grootte, model en bouwjaar is enorm; niet alleen van personenauto’s maar ook van de vrachtauto’s, brandweerauto’s, legervoertuigen, motoren en scooters. De deelnemers komen uit heel Nederland maar ook uit België, Engeland en zelfs uit Zwitserland.

Deelname is mogelijke met voertuigen van bouwjaar 1975 en ouder.

De deelnemers worden in de ochtend verwacht tussen 9:00 uur en 11:00 uur op de Voorstraat in Vianen.

De start van de toertocht voor vrachtwagens en legervoertuigen is om 11:00 uur. Deze voertuigen staan opgesteld op de Prinses Julianastraat.
De overige voertuigen starten om 11:30 uur. Deze voertuigen staan op de Voorstraat en op het Valkenplein.
De deelnemers worden weer terug verwacht tussen 15.00 uur en 17.00 uur.

Meer informatie over het programma van de Oldtimerdag Vianen vindt u in de rubriek “Dagprogramma”.

Wat bieden wij de deelnemers;

  • Een muzikale ontvangst op de Voorstraat met live muziek.
  • Koffie en thee in de Grote Kerk waar tevens de aanmelding is.
  • Een routeboek in kleur met beschrijvingen van de vele bezienswaardigheden langs de route, een routekaart en in het routeboek zijn geïllustreerde artikelen opgenomen over o.a. trouwe deelnemers.
  • Een rallyschild met startnummer.
  • Een exclusief voor de Oldtimerdag Vianen handgemaakt en verzilverd oldtimermodel.
  • En – optioneel – een gezellige culinaire afsluiting van de dag in Hotel van der Valk in Vianen waar tegen een speciale prijs gedineerd kan worden. Voor € 35,00 per persoon staat het Live & Cooking buffet inclusief drankjes klaar. Vanaf 16:00 uur kunt u beginnen met het diner tot uiterlijk 18:00 uur. Op een speciale parkeerplaats wordt tijdens uw diner uw oldtimer door ons bewaakt.

Het inschrijfgeld voor deze bijzondere dag bedraagt € 35,00 per voertuig, ongeacht het aantal inzittenden.

We hebben voor de route steeds de mooiste weggetjes en karakteristieke stadjes en dorpjes uitgezocht.

De route heeft een lengte van ongeveer 62 kilometer en er is een mogelijkheid om een kortere route te rijden. Deze optie wordt in het routeboek aangegeven. Indien u voor de kortere route kiest heeft u meer tijd voor een lunch onderweg of om bijvoorbeeld eerder terug te zijn in Vianen zodat u kunt genieten van het middagprogramma met muziek en eventuele andere activiteiten.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met onze inschrijfcoördinator. Dat kan via het e-mailadres: inschrijven@oldtimerdagvianen.nl of telefonisch op nummer 06-83178167 maar dan wel graag na 17:00 uur.

Indien u met een trailer of autoambulance komt dan verzoeken wij u deze te parkeren op de door ons als organisatie aangeven plekken.

Terug naar boven