Welkom bij Oldtimerdag Vianen

Het maximum aantal deelnemende voertuigen voor Oldtimerdag Vianen is bereikt: het is gewoon jammer dat we niet meer ruimte hebben. De belangstelling voor dit evenement is groot maar de ruimte in Vianen is beperkt. Alle deelname-plaatsen zijn momenteel gereserveerd.

U kunt nog wel inschrijven, maar uw aanmelding voor deelname aan de Oldtimerdag in Vianen wordt op een wachtlijst geplaatst. Ieder jaar zijn er annuleringen, en als er een plaats beschikbaar komt krijgt een kandidaat-deelnemer van de wachtlijst hierover bericht.

Schrijft u vooral wel in, maar betaal nog niet. Betaal pas nadat aan u een beschikbare plaats is toegewezen.

.

De Oldtimerdag Vianen is een jaarlijks terugkerend evenement dat altijd plaats vindt op de derde zaterdag in juni.

De datum voor de 35e Oldtimerdag Vianen is dus op zaterdag 15 juni 2024. Zet deze datum alvast in uw agenda.

Er komen dan rond de 350 unieke en zeldzame voertuigen waaronder:

  • personenauto’s
  • vrachtauto’s
  • brandweervoertuigen
  • legervoertuigen
  • motoren
  • scooters

De Oldtimerdag is sinds 1987 uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste oldtimerevenementen in Nederland. De komst van zeer gevarieerde antieke en klassieke voertuigen maakt deze dag uniek. De verscheidenheid van deze niet voor voorkomende oldtimers biedt de bezoekers een ongekend aanbod van prachtige oldtimers van hoog niveau.

De Oldtimerdag en de start van de toertocht vindt plaats in het historische centrum van Vianen, op de Voorstraat.

Het intieme stadshart is een unieke locatie waar de deelnemers aan de toertocht hun voertuig tussen 9.00 en 11.00 uur mogen parkeren. Tussen de opgestelde voertuigen blijft voldoende ruimte en ook voor mogelijke hulpdiensten is er een vrije doorgang.

De start van de toertocht voor vrachtwagens en al de legervoertuigen is om 11.00 uur. De overige voertuigen starten om 11:30 uur. Eerst rijden de deelnemers, vaak in kleding die bij hun voertuig past, stapvoets door een erehaag van het in groten getale toegestroomde publiek om vervolgens aan een uitgezette rit in de regio te beginnen. Het zijn altijd de fraaiste weggetjes in een pittoresk landschap. De route is maximaal 70 kilometer maar kan ook verkort worden. Rond 14.00 uur komen de eerste deelnemers weer terug op de Voorstraat.
Er is dan volop de gelegenheid de voertuigen te bewonderen, een terrasje op te zoeken en te genieten van de muziek.

Hartelijk welkom in de historische omgeving van Vianen.

Terug naar boven