Route toertocht

De route loopt ieder jaar door een andere regio. Rijdt u het ene jaar langs de Lek of de Linge, een ander jaar rijdt u door het Utrechtse of Zuid Hollandse landschap of door de Betuwe of de Alblasserwaard. We hebben voor de route steeds de mooiste weggetjes en karakteristieke stadjes en dorpjes uitgezocht.

De route heeft een lengte van ongeveer 80 kilometer en er is een mogelijkheid om een kortere route te rijden. Deze optie wordt in het routeboek aangegeven. Indien u een kortere route kiest heeft u meer tijd voor een lunch onderweg of om bijvoorbeeld eerder terug te zijn in Vianen zodat u kunt genieten van het middagprogramma met muziek en eventuele andere activiteiten.

Dit jaar zal de route door de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden gaan.
De gemeenten Leerdam, Zederik en Vianen zijn op 1 januari 2019 samengevoegd tot de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Deze gemeente is nu in de provincie Utrecht komen te liggen. Voorheen lagen de gemeenten in 2 provincies: Zuid-Holland en Utrecht, waardoor de gemeentelijke herindeling zal leiden tot wijziging van de provinciegrens.