Nieuwe Voorstraat

De Voorstraat is eind 2018 volledig op de schop genomen. Zo is er een nieuw riool aangelegd en zijn de gasleidingen vervangen. Tevens is de volledige bestrating vervangen en is er een nieuw lichtplan aangelegd.

Oude Voorstraa

De Voorstraat is nu zo ingericht dat auto’s te gast zijn.
Het noordelijk gedeelte van de Voorstraat is ingericht zonder parkeerplaatsen om zo de horeca meer ruimte te geven en is het afsluitbaar voor kleinere evenementen.

Wat is er leuker dan spelen met water als het warm en zonnig is? Op het Noordplein is een waterelement (bedriegertjes) aangebracht. Dit waterelement wordt ook gebruikt voor het bewateren van de nieuwe bomen in de Voorstraat.

De straat is verder ingericht met mooie bomen, straatmeubilair en zijn er pleinen aangelegd waardoor er gezellige terrassen zijn bijgekomen.

Illustratie nieuwe Voorstraat

Door de herinrichting zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar maar de Oldtimerdag Vianen heeft goed gekeken naar de mogelijkheden om alle voertuigen te plaatsen. Daardoor is er besloten dat de legervoertuigen naar de Prinses Julianastraat worden verplaatst bij de vrachtwagens. Door deze aanpassing is er meer ruimte om de overige voertuigen op de Voorstraat te plaatsen.

Illustratie nieuwe Voorstraat

Even gezellig bijkletsen kan op een terras of op een van de nieuwe bankjes. De nieuwe Voorstraat is zo ingericht dat er drie ‘pleinen’ ontstaan met meer ruimte voor ontmoeting. Het eerste plein is aan de zuidkant van de Voorstraat ter hoogte van het museum. Het tweede in het midden ter hoogte van de Rabobank bij de pomp. Het derde plein aan de noordkant loopt vanaf het stadhuis tot de Lekpoort. De pleinen zijn normaliter toegankelijk voor verkeer. 

Vanaf 2019 is het Noordplein vanaf mei tot en met september gesloten voor
gemotoriseerd verkeer vanaf vrijdagochtend 11.00 uur tot en met maandagochtend 06.00 uur. En in de gehele maand juli, elke dag vanaf 11.00 uur m.u.v. de maandag. Tijdens de afsluiting mag je niet (brom)fietsen op het plein.

Klik hier voor het Ontwerp herinrichting Voorstraat Vianen